condensatieverwarming luchtverwarming condensketel
condensatieketel luchtverwarming condens
condensatieketels

CONDENSATIEKETEL LUCHTVERWARMING


Een condenserende luchtverwarming is een condenserende luchtverwarmingsketel waarbij de waterdamp in de vrijgekomen verbrandingsgassen continu kan condenseren. Vandaar de term: condensatieketel.


Door deze condensatie wordt de geproduceerde warme lucht nuttiger gebruikt. Een condensatieketel of hoogrendementsketel levert in vergelijking met een traditionele CV-ketel of laagrendementsketel een energiebesparing van om en bij de 10%.


Een condenserende luchtverwarming voldoet aan de toenemende behoefte naar meer energiebesparende methodes. Zo goed als alle geplaatste nieuwe luchtverwarming ketels zijn condensatieketels.


Condensatieketel verplicht vanaf september 2015


De werking van een condensatieketel


Het principe van de werking van condensatieketels is vrij eenvoudig toe te lichten. Het hoog rendement van deze soort verwarming wordt behaald door middel van een warmtewisselaar en de vrijgekomen rookgassen. Hierdoor condenseert een deel van de waterdamp en zal daarbij warmte afgeven.


Rendement van luchtverwarming condensatieketel


Het rendement van luchtverwarming condensatieketels ligt aanzienlijk hoger dan bij gewone ketels. Deze hebben immers lage rendementen en verliezen veel opgewekte energie via de schoorsteen. Meteen ook de verklaring waarom hoogrendementsketels vandaag als de nieuwe norm geldt. Condensatieketels zijn vooral befaamd om hun zuinigheid. Dit type ketels zetten gas of mazout immers veel efficiënter om in warmte.


luchtverwarming condensketel condensatieketel

Usimex Luchtverwarming
Robert Dansaertlaan 236, 1702 Groot-Bijgaarden
usimex@telenet.be
02/466.01.21