voordelen van luchtverwarming
voordelen luchtverwarming nut
Voordelen luchtverwarming

VOORDELEN VAN LUCHTVERWARMING


Luchtverwarming heeft heel wat pluspunten.


Mocht U het overwegen om Uw luchtverwarming te vernieuwen vergeet dan zeker niet welke voordelen dit allemaal heeft.


Onze nieuw geplaatste installaties zijn niet meer te vergelijken met die van 20 jaar geleden.


Ze zijn veel compacter, praktischer en zuiniger. U heeft baat en winst bij het veranderen van Uw luchtverwarmer.


Een nieuwe luchtverwarming is tegenwoordig volledig thermisch geïsoleerd. Dit zorgt voor onnodige warmteverliezen en dus minder verbruikskosten.


Er zijn heel wat veranderingen gebeurd op het vlak van luchtverwarming. De technologie heeft niet stil gestaan.


Spijtig genoeg bestaan er nog steeds veel vooroordelen.


Dit komt vooral doordat vele installaties worden geplaatst door installateurs die eigenlijk niets afweten van het principe.


Ook krijgt men meestal te weinig informatie of is de installatie niet correct afgeregeld.


Men klaagt over stof, lawaaihinder en tochthinder. Dit zijn voor ons kleine problemen die heel eenvoudig op te lossen zijn.


Bel ons gerust even op om een afspraak te maken hoe wij Uw verwarming op punt kunnen stellen.


We lossen graag problemen op waar anderen geen uitweg meer zien.


Bewegen Uw gordijnen, heeft u tochthinder of te weinig warmte, is er een defect, een slechte afregeling, is er te veel lawaai, geluidshinder, snelle afkoeling, stof en vuil in de luchtkanalen, hoge verbruikskost en lage comfortgraad wekken steeds onze interesse.


Neem gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak, informatie over de prijzen of voor een offerte.Waarom kiezen voor luchtverwarming ?


 • Kostenbesparing. Door de zeer snelle opwarming van Uw woning kan u in verbruikskosten besparen. Met luchtverwarming is de woning na enkele minuten warm. Dankzij de condensatietechniek die nu ook bestaat kan u zeer zuinig stoken.


 • Weinig onderhoud. In tegenstelling tot wat veel mensen denken benodigt dit systeem weinig onderhoud. Als U zelf al de filters geregeld reinigt bent U al op de goede weg.


 • Vochtigheidsgraad. De relatieve vochtigheidsgraad blijft in Uw verwarmde woning steeds in perfecte balans.


 • Makkelijke bediening. Door de eenvoudige slimme ruimtethermostaten die tegenwoordig te verkrijgen zijn op de markt is de bediening van Uw verwarming kinderspel geworden.


 • Snelheid. De verschillende vertrekken kunnen zéér snel op temperatuur gebracht worden.


 • Ventilatie. Er kan geopteerd worden voor een verseluchtname van buiten. Hierdoor wordt de lucht in de woning constant ververst en gefilterd. Dit zorgt voor een gratis ventilatie in Uw woning. U kan deze verse lucht in de zomer ook gebruiken om verkoeling te brengen in de zomer.


 • Milieubewust. De uitstoot van NOX is met 25 % verminderd. NOX ontstaat bij verbrandingsprocessen voor verwarming en is een van grote veroorzakers van zure regen. De nieuwe luchtverwarmingsgeneratoren hebben véél minder schadelijke uitlaatgassen.


 • Geruisloos. De nieuwe installaties maken tegenwoordig weinig geluid. De ventilator kan dankzij een snelheidsregelaar afgesteld worden volgens Uw noden en wensen.


 • Optimaal binnenklimaat. Met een luchtverwarming kan een ideaal binnenklimaat bereikt worden voor elk seizoen van het jaar. De ventilator kan onafhankelijk bediend worden waardoor het binnenklimaat optimaal blijft.


 • Meer leefruimte. U wint plaats doordat er geen leidingen en radiatoren dienen geplaatst te worden. Ook voor lekken in de leidingen hoeft U niet te vrezen. De wanden blijven dus vrij waardoor U meer plaats heeft om Uw meubels en dergelijke te plaatsen. Het enige dat nodig is zijn onopvallende roosters in de vloer of in de muur. Deze roosters zijn te verkrijgen verschillende maten en modellen en kunnen zelfs in de door u gewenste RAL-kleur worden geleverd.


 • Zuivere lucht. Er worden stoffilters geplaatst die zorgen voor zuivere lucht en zuurstof in de woning. Als U deze filters met regelmaat proper maakt zorgt U voor een zuivere leefomgeving doordat de lucht constant wordt ververst en gefilterd.


 • Allergieën. Luchtverwarming is de perfecte oplossing voor mensen met stofallergieën. Ongeveer 1/4 van de bevolking heeft er last van. Dankzij een elektrostatische luchtfilter kan de lucht 100 % gefilterd worden waardoor de luchtkwaliteit optimaal is. Geen stof, pollen, huisstofmijten of bacteriën meer. Dit is ideaal voor mensen die bepaalde allergieën hebben zoals hooikoorts.


 • Verfrissend in de zomer, ventileren. Het is mogelijk om de ventilator te laten draaien zonder warmtevraag. Het is wel geen airco maar lucht in beweging zorgt toch voor een aangename verkoeling in de zomer. Indien dit nog niet volstaat kan een uitbreiding gebeuren met airconditioning.


 • Onzichtbaar en esthetisch. Er moeten geen radiatoren geplaatst worden waardoor U veel plaats bespaart. Warmwaterleidingen zoals bij traditionele centrale verwarming zijn niet nodig. Dus ook geen problemen meer met waterleidingen. Met luchtverwarming komt Uw woning veel beter tot zijn recht. Ook voor woningen met veel raampartijen is dit héél interessant. Het is compact en ruimtebesparend.voordeel luchtverwarming onzichtbare rooster vloer    voordeel ruimtebesparende roosters voordelen van luchtverwarming
voordelen luchtverwarming voordelen onzichtbaarvoordelen van luchtverwarming

Luchtverwarming brengt verwarmde of gekoelde lucht in verschillende ruimtes via een luchtkanalennet.


De luchtkanalen van een luchtverwarming bevinden zich tegen het plafond in de kruipkelder of kelder, in de grond of in de chape.


Via deze luchtkanalen en roosters in de vloer, in de wand of in het plafond wordt de lucht naar binnen gestuwd.


Er bestaat directe luchtverwarming en indirecte luchtverwarming.


Usimex Luchtverwarming
Robert Dansaertlaan 236, 1702 Groot-Bijgaarden
usimex@telenet.be
02/466.01.21